Blir den økende populariteten til engangsvaping-produkter et miljømessig mareritt?

Engangsvape

En av de mest populære grunnene gitt av engangsvaping-produkter for å støtte disse produktene er at sigarettsneiper har blitt en katastrofe for miljøet. En Keep Britain Tidy-studie viser at sigarettpakker og -stumper utgjør 68 % av alt søppel som samles inn i England. Dette gjør dem til den mest utbredte formen for søppel i landet.

Sigarettsneiper er laget av plastmaterialer som ikke er biologisk nedbrytbare. Dessuten er de alle engangsbruk. Dette betyr at de fleste av disse bakene finner veien til søppelfyllinger, kompostgroper og åpne jorder hvor de kontinuerlig lekker ut giftige kjemikalier til grunnvannet og jorden rundt. Dette kan påvirke både planter og dyr.

For å bidra til å løse dette problemet har de fleste regjeringer jobbet for å redusere smocking. Imidlertid anbefaler mange bruk av vaping-produkter som en måte å hjelpe folk med å slutte. I England kom nettopp Khan Review med denne anbefalingen.

Problemet er at denne anbefalingen kommer på et tidspunkt hvor det er en økning i salget av engangs vapes. I følge undersøkelser fra NielsenIQ, Alvebar, engangsbruk e-sigarett merke solgte 25 millioner enheter det siste året og ble det mest solgte e-sigarettproduktet i Storbritannia. Samtidig har gjenbrukbare merker som Cirro, Logic og Vype registrert en nedgang i salget ettersom forbrukere foretrekker engangsprodukter.

I følge Ryan Milburn, NielsenIQ-analytikeren, "har forbrukerne droppet disse merkene og flyttet til engangsalternativer." En studie fra ASH fant at bruken av engangsdamp har vokst til over 52 % i 2022 fra ca. 7 % i 2020. Denne endringen i forbrukernes preferanser begynner å bli et problem.

Bureau for undersøkende journalistikk gjennomførte en felles undersøkelse med Material Focus og fant ut at hver uke blir mer enn halvparten av engangsdampene som kjøpes, kastet. Det betyr at 1.3 millioner engangs vapes blir kastet. Dette får flere plastprodukter på steder de ikke burde være.

Det største problemet med å bruke engangs vapes er at mange produsenter av disse produktene ikke har en plan for å håndtere miljøproblemet produktene deres skaper. I følge medgründeren av UKEcig Store, Harris Tanvir, "Veksten av engangs vapes var stort sett uforutsett, og selv for de som hadde en anelse om at den skulle komme, har omfanget og tempoet i veksten vært enestående. Dette har ført til at flertallet av vape-leverandører ikke har hatt tid eller ressurser til å planlegge en bærekraftig tilnærming som tar hensyn til avfall.

Det andre store miljøproblemet knyttet til disse produktene er batteriene deres. Hvert produkt leveres med et litiumbatteri. Det anslås at dampproduktenes litiumbatterier som er i stand til å drive 1200 elbiler sendes til søppelfyllinger årlig bare i Storbritannia. Disse batteriene er svært giftige og forårsaker mange problemer for avfallshåndtering.

Regjeringen og mange interessenter ber nå produsentene om å begynne å ta ansvar for å beskytte miljøet. Mange forhandlere av vapingprodukter tilbyr allerede avleveringssteder hvor disse engangsproduktene kan sendes når de er brukt. På denne måten kan produsentene sende dem tilbake til fabrikken for resirkulering.

måneder
Forfatter: måneder

Har du likt denne artikkelen?

0 0

Legg igjen en kommentar

0 Kommentar
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer