Isle of Man forbyr salg av vapes til personer under 18 år

forby salg av vapes

I en rekke tiltak som vurderes for å beskytte ungdommen mot den skadelige virkningen av vaping, utarbeider Isla of Man et juridisk rammeverk som vil definere lovlig alder for å vape. Allerede har landet foreslått lovutkast som ønsker å foreslå et forbud mot salg av vapes for personer under 18 år. Statskontoret sa i forrige uke at dagens juridiske rammeverk tillater salg av vaping-produkter og e-sigaretter til personer under 18 år. Dette er helseskadelig ettersom studier har vist at e-sigaretter har de samme skadelige effektene som å røyke tradisjonelle sigaretter.

Regjeringen jobber derfor med en rekke lover for å forby salg av vapingprodukter og e-sigaretter til ungdommen i territoriet. Kate Lord Brennan har lovet at et lovforslag vil være klart tidlig neste år for å begrense salg og bruk av e-sigaretter på skolene. Ifølge henne har Isle of Man ligget bak naboene sine når det gjelder å begrense salget av vapingprodukter til skolegående barn. Hun var raskt ute med å påpeke Storbritannia som forbød salg av vapingprodukter til barn i skolealder helt tilbake i 2016.

Det forventes at lovverket under utarbeidelse vil ta for seg mange områder innenfor e-sigarettsfæren. Med referanse til Storbritannia har statsråden sagt at lovene vil begrense salget av produktene etter alder. I tillegg vil lovene begrense markedsføringen av e-sigaretter til eldre personer. Dette er viktig for å beskytte de yngre generasjonene som lett lar seg lokke til å bruke disse skadelige produktene av prangende reklame og markedsføringsstunts.

Økt vaping blant ungdommen på øya

Ifølge Kate Lord Brennan viser statlige undersøkelser en betydelig økning i bruken av disponibel vaping-produkter på skoler over hele øya. Dette er en risikabel trend da den påvirker et stort antall av ungdommene som kan lide av mange helseproblemer når vi går inn i fremtiden. Hun sier derfor at regjeringen ønsker å gjøre det rette og begrense salget av disse skadelige produktene for å beskytte ungdommen.

I følge statsrådens talskvinne jobber statsrådskontoret også med folkehelsekampanjer rettet mot skoler, bortsett fra lovgivningen som planlegges. Disse kampanjene vil forsøke å lære ungdommene om helserisikoen forbundet med vaping. Det antas at lover alene ikke vil vinne krigen mot vaping. Ungdommen bør også kjenne til skadevirkningene av vaping. Dette vil hjelpe dem å ta de riktige valgene for sitt eget liv.

Ifølge Mrs Lord-Brennan er ikke Isle of Man der den burde være når det gjelder å beskytte ungdommen. Det er derfor ansvarlig for å sette opp retningslinjer for salg av vapingprodukter, da studier har vist at de inneholder skadelige kjemikalier som påvirker brukernes helse. Allerede bekymringer om salget av disse produktene på skolene har blitt brakt til House of Keys. Kunnskapsminister Julie Edge sa at regjeringen jobber sammen med alle interessenter for å sikre at det er lovverk på plass for å bygge bro over gapet så snart som mulig.

måneder
Forfatter: måneder

Har du likt denne artikkelen?

0 0

Legg igjen en kommentar

0 Kommentar
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer