Smaksforbud og stor avgift for e-væsker i Danmark

Smaksforbud

"Danmarks nye "Smaksforbud" vil begrense vapere til kun to alternativer: Tobakk og Mentol smaker. Det danske parlamentet vedtok lovforslaget om tobakkshandlingsplan 15. desember, og oppfyller løftet deres om å forby smaksatte e-væsker fra og med april 2021, ifølge det danske helsetilsynet.»

De nye forskriftene forventes å bli håndhevet 1. april 2021. De er et sett med restriksjoner og forbud mot produksjon av e-væsker i andre smaker enn tobakk og mentol.

På grunn av allerede produserte mengder i varehus, er salg av e-væsker med smak fortsatt tillatt i ett år (dvs. til april 2022). Tidligere forsøkte den danske regjeringen å redusere aktivitetene til røykemiljøet sitt ved å innføre skatter på vaping produkter.

En prisøkning over gjennomsnittet forventes å redusere mengden vaping, da mange mennesker som røyker kanskje ikke har råd til det, spesielt folk med lavere inntekt som ikke vil være villige til å leke med produktet. Når det koster nesten like mye som sigaretter for vapingprodukter, fjerner det hovedfordelen med vaping fremfor sigarettrøyking for forbrukerne.

Danmark har for tiden en e-væskeavgift på 2.00 danske kroner (omtrent $.32USD) per milliliter er allerede erklært og vil bli gjeldende i 2022.

Den danske vape-brukerforeningen, Dansk e-Damper Forening (DADAFO), hevder at avgiften vil øke prisene på e-væske fra 30 kroner til 50 kroner (omtrent $8.25 USD) for en gjennomsnittlig 10 ml beholder, som er den vanlige, lovlige flaskestørrelsen i EU.

Som i alle land der det er høye skatter og forbud mot damp med smak, kan dampere velge å kjøpe for dyre e-væsker med tobakk og mentol som eneste alternativ eller henvende seg til innenlandske varer på det svarte markedet, e-juice ulovlig smuglet eller skadelig e-væsker produsert av seg selv.

I tillegg til smaksforbudet og avgifter, forventes gjeldende lovgivning å sørge for alt e-væsker og utstyr solgt etter 1. april 2022 er pakket i gjennomsiktige poser. Noen eksperter sier at dampartikler kan skjules fra butikker og til og med holdes i separate hjørner i utsalgssteder for å motvirke impulskjøp.

Produktvaping kan ikke vises, men kan i stedet selges uten bilder eller grafikk med en skriftlig liste over produkter og priser. Den nye loven vil mest sannsynlig se at nettselgere ikke har bestemmelser for forbrukervurderinger, anmeldelser eller forslag, da publisitet og "indirekte" annonser ble forbudt.

Bemerkelsesverdig er smaksforbudene for dominoeffekter over hele EU. Nederland, Tyskland og Litauen sleper alle Danmarks smaksforbud med restriksjoner som allerede er på plass i Ungarn, Finland og Estland.

Den europeiske union har sagt at de vil revidere tobakksproduktdirektivet (TPD) neste år i sin forsamling siden organer som European Respiratory Society og amerikanske anti-tobakksgrupper som Campaign for Tobacco-Free Kids har drevet kampanje for den kraftige restriksjonen på bruk av tobakk av røykere og etablering av hindringer for enkel tilgang til vaping for barn.

Min Vape-anmeldelse
Forfatter: Min Vape-anmeldelse

Har du likt denne artikkelen?

0 0

Legg igjen en kommentar

0 Kommentar
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer