Er vaping dårlig for huden? En topp dermatolog advarer om at vaping forårsaker rynker, tørr hud og for tidlig aldring

er dampende dårlig for huden

Er damping dårlig for huden? Dette er et spørsmål mange som vape vil vite. Dr Lim Ing Kein, en topp hudlege i Malaysia har advart om at bruk av e-sigaretter kan føre til mange hudplager og akselerere aldringshastigheten. Den øverste hudlegen la videre til at kjemikalier som finnes i vaping-produkter har vist seg å bremse kollagenproduksjonen i kroppen, noe som resulterer i tørr hud og utseende av rynker. Kjemikaliene forårsaker også hyperpigmentering. I en video som ble lagt ut på Tik Tok, advarte legen de som regelmessig bruker vapingprodukter om at de risikerer å lide av mange hudkomplikasjoner som følge av vaping-vanene deres.

I følge Dr Lim Ing Kein fordamper damp elektronisk juice for å lage en aerosol. Denne prosessen produserer mange kjemikalier som kanskje ikke er i de elektroniske juicene ved romtemperatur. Denne dampen inhaleres og påvirker ikke bare lungene, men også huden.

Dr Lim Ing Kein sier at kjemikalier som finnes i vapingprodukter reduserer mengden talg som finnes i brukerens hud. Dette gjør at huden tørker opp og skaper dermed en grobunn for andre komplikasjoner å dukke opp.

Han legger videre til at kjemikaliene påvirker fibroblasten, organet som er ansvarlig for å produsere kollagen, et viktig protein i hudens helse. Dette resulterer i produksjon av mindre kollagen i kroppen. Disse to komplikasjonene kompliserer hudens evne til å helbrede sår og tiltrekke skadelige organismer til huden. Disse to forårsaker raskt for tidlig aldring. Dette er grunnen til at folk som vaper regelmessig har rynker, hyperpigmentering og alle andre forhold som får huden til å virke gammel.

Det ser ut til at Dr Lim Ing Kein ikke er den eneste som advarer de som bruker dampprodukter om farene ved disse produktene på huden deres. I følge en studie fra 2019 som ble publisert av Journal of the American Academy of Dermatology, fører vaping til en økning i tilfeller av kontakteksem. De med kontaktdermatitt har rød kløende hud. Noen ganger har huden smertefulle utslett. Dette påvirker hudens utseende og forårsaker en rekke andre problemer som lav selvtillit blant mange andre.

Studier har også funnet at damping forårsaker økte tilfeller av brannskader. Vaping-enheter er i hovedsak elektroniske enheter som brukes til å varme vaping-juice. Mange av disse produktene utforsket å brenne brukerne og påvirke huden deres. Noen er ikke godt isolert og kan brenne brukeren når de settes nær huden like etter brukeren. Alle disse problemene skader huden og påvirker brukerens utseende.

I følge en fersk undersøkelse resulterte vaping-produkter i mer enn 2000 sykehusinnleggelser i USA alene i løpet av de to årene fra 2015 til 2017. Dette er en økning på mer enn 40 ganger av lignende tilfeller rapportert mellom 2009 og 2015. spesielt på grunn av økningen i antall personer som bruker vapingprodukter. Men det er også fordi disse produktene bruker elektrisitet, og det er rapportert om mange tilfeller av dampende produkter som eksploderer og resulterer i alvorlige brannskader.

måneder
Forfatter: måneder

Har du likt denne artikkelen?

0 0

Legg igjen en kommentar

0 Kommentar
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer